5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde ulaştırmak başüstüneğu midein, olası olan en gücük sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini peylemek amacıyla önlem kırmızıınmaktadır.

kaynağı bileğişçiliktir]

şey 3- Kaçış merdiveni mimarinın haricinde kalabilir. Fakat bununla alakalı uyulması gereken kimi kurallar mevcut. Mesela; bir kuruluşnın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına kategorik merdiven binalmasına müsaade verilmemektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Bu baplar çizgi olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır bulunmak üzere dü gruba ayrılır.

Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi bileğildir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı koruma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin makul cevaz olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yangın kapıları, yangın güvenliği kucakin önemli bir Yangın Kapısı ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile müteallik sık sorulan sorular ve cevapları:

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya yararlanma alanından yarar edinmek amacı ile yapılan, en zait 100 koca kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta insan adetsına ilgilı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Bütün yangın kasası ve kanatları şiddetli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra örgülabilecek sıva tamiratı ve boya işçilikleri sayesinde baplar dokunca görmez.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir sair özelliği kilit + kol seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha yapı tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Belirtilen bu çağ dilimleri bir bapnın yangına ne derece müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Fakat bu konuda tetik yapmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an bile dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Esaslı yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı müspet raporunun kırmızıınması kucakin en önemli adımdır.

Report this wiki page